Wie ben ik?

Mijn naam is Rishu Veldhuis. Van nature ben ik ontzettend nieuwsgierig en de rode draad in mijn leven is dat ik altijd wil weten waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen. Daarnaast vind ik het prettig om mensen met elkaar te verbinden. Want hoe verschillend we ook zijn, ik ben ervan overtuigd dat we diep van binnen allemaal hetzelfde willen: geluk ervaren en in verbinding staan met anderen.

Ik vind het mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen onder invloed van opvoeding, cultuur, religie en persoonlijke ervaringen. Als afgestudeerd Cultureel Antropoloog (Universiteit van Amsterdam) heb ik mijn interesse hierin de afgelopen jaren in kunnen zetten als researcher en regisseur van verschillende documentaires en televisieprogramma’s voor zowel kinderen als volwassenen.

Op dit moment ben ik me aan het specialiseren tot Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse academie voor Psychotherapie (www.academie-psychotherapie.nl). Het werken met kinderen heb ik altijd al heel leuk en bijzonder gevonden vanwege de speciale combinatie van onbevangenheid en wijsheid die ze hebben. Bij het televisieprogramma Taarten van Abel, en ook voor latere programma’s, praatte ik veel met kinderen over wat hen bezighield. Na verloop van tijd werd mijn gevoel steeds sterker dat ik graag meer wilde doen voor kinderen die met problemen rondlopen waar ze zelf niet zo makkelijk uitkomen. Daarnaast denk ik dat het voor kinderen ontzettend waardevol kan zijn om al op een jonge leeftijd te leren hoe ze zelf beter om kunnen gaan met moeilijke situaties zoals we allemaal tegenkomen op ons levenspad. Hierdoor dragen ze later in hun leven minder last mee op hun schouders, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige en zelfstandige volwassenen.