Voor ouders

Er kunnen vele redenen zijn dat het even niet goed gaat met een kind: angsten, conflicten, pesterijen, veranderende woon- of leefsituaties. Je wilt als ouder graag helpen, maar weet soms simpelweg niet hoe of je hebt er de energie niet voor. Dan kun je gefrustreerd, geïrriteerd of verdrietig worden en in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Best logisch, want het is ook lastig om afstand te nemen van een situatie waar je zelf in zit. Dan kan het prettig zijn om wat hulp van buitenaf te krijgen.

Een kind dat vrolijk en blij is, voelt zich goed en is prettig en ontspannen in de omgang. Met tegenovergesteld gedrag probeert een kind bewust of onbewust aan je duidelijk te maken dat hem of haar iets dwarszit.

Gedrag dat het kind aan de buitenkant laat zien:

Vaak zijn er onderliggende redenen zoals:

  • niet luisteren of juist te gehoorzaam zijn
  • zeuren of nergens zin in hebben
  • verdrietig zijn
  • moeilijk slapen of lastig in slaap vallen
  • vermoeidheid
  • boos en geïrriteerd reageren op anderen
  • andere kinderen pesten
  • moeite hebben met veranderingen, zoals een verhuizing of scheiding
  • geen vrienden hebben of niet weten hoe je vrienden maakt
  • gepest worden
  • last hebben van een negatieve of verdrietige ervaring
  • zich onbegrepen voelen door ouders, leerkrachten of anderen

Doel van de coaching/counseling is dat kinderen :

meer zelfvertrouwen opbouwen
beter leren omgaan met stress, afwijzing of nare gevoelens
durf en moed ontwikkelen

meer plezier beleven

Als Integratief KinderCoach kan ik een kind op weg helpen, maar niet zonder de hulp van de familie. Ouders/verzorgers zijn onmisbaar en daarom vind ik het belangrijk om hen bij het proces te betrekken. Ik kan meer inzicht geven in de belevingswereld van een kind en de patronen binnen het gezin. Daarnaast bied ik mogelijkheden om problemen, die mogelijkerwijs als gevolg daarvan zijn ontstaan, op te lossen.

Hoe werkt het?

Stap 1: vrijblijvende telefonische kennismaking.
Stap 2: invullen van de toegestuurde vragenlijst.
Stap 3: eerste gesprek met de ouders/verzorgers. In dit gesprek bespreken we onder andere waar jullie tegenaan lopen en wat de wensen zijn voor je kind.
stap 4:
vijf sessies met het kind
Stap 5: evaluerend oudergesprek, waarin ook wordt besproken of meer sessies met het kind gewenst zijn.

Stap 1:
vrijblijvende telefonische kennismaking.
Stap 2:
invullen van de toegestuurde vragenlijst.
Stap 3:
eerste gesprek met de ouders/verzorgers. In dit gesprek bespreken we onder andere waar jullie tegenaan lopen en wat de wensen zijn voor je kind.
Stap 4:
vijf sessies met het kind
Stap 5:
evaluerend oudergesprek, waarin ook wordt besproken of meer sessies met het kind gewenst zijn.

Ervaringen

De gesprekken met Rishu zijn erg fijn, je voelt je direct op je gemak. Er wordt echt geluisterd naar waar je tegenaan loopt. Onze zoon is vrijer en vrolijker geworden en klimt meer uit zijn schulp. Hij vind het geweldig om naar Rishu te gaan en vraagt er zelf om: “ Mag ik vandaag naar Rishu?” Het is zo fijn als je je kind ziet opbloeien.
Jade moeder Timon van 4 jaar

Fijne, open en verhelderende gesprekken, met mooie, ontvangen handvatten om op een andere manier naar situaties en gebeurtenissen tussen mij en mijn kind te kijken.”
Randy moeder Devi 8 jaar

Voel je je aangesproken door mijn werkwijze of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op via mail, telefoon of het contactformulier op deze website.